top of page

Celestyal Cruises ile Her Şey Dahil Yunan Adaları Turları, bir seyahatte birden çok adayı gezip keşfetmenin en konforlu ve en kolay yolu... Ekleyelim bir de en hesaplı yolu... Şimdi size bu turlardan sadece birini anlatacağız. Iconic Aegean Turları ile 3 gecede tam 5 liman; Patmos, Girit, Santorini, Atina ve Mikonos’u gezip görebilirsiniz. Celestyal Olympia ile 299 Euro’dan başlayan fiyatlarla her şey dahil bu tura 2 kara turu, Mikonos shuttle, tüm yemekler, sınırsız içecek paketi, seyahat sağlık sigortası dahil. İşte 3 gecede 5 liman gezip keşfedebileceğiniz Iconic Aegean Yunan Adaları turunun güncesi...


Havalar az biraz belirsiz gitse de mevsim yaz! Şairin dediği gibi başımızı alıp gitmenin, ‘şu ada senin bu ada benim’ gezmenin vaktidir! Madem öyle, başlasın tatil planları… Kolay değil elbet hesap kitap zamanı… İşte tam da bu arayışlar içindeyseniz en hesaplısından ve en konforlu.sundan üstelik en gezmelisinden bir öneri ile karşınızdayız.


Pandemi nedeniyle tur programlarına ara veren Celestyal Cruises, Türkiye çıkışlı seferlerine yeniden başladı. Celestyal gemileri 3 ve 4 gecelik Iconic Aegean Turları için her cumartesi ve salı günleri Kuşadası’ndan yolcularını alıyor. 3 gecelik turun rotasında sırasıyla Patmos, Girit, Santorini, Atina ve Mikonos var. 4 gecelik Iconic Aegean turunda bu rotaya Rodos da ekleniyor. 3 ve 4 gecelik kısa turlar, ilk kez cruise turunu deneyimlemek isteyenler için veya zamanı kısıtlı olanlar için ideal. Bu kısa günde bu kadar çok destinasyon gezip görmenin başka yolu yok. Bu tur aynı zamanda bütçe dostu bir tatil seçeneği de sunuyor. Celestyal Olympia ile kişi başı 299 Euro’dan başlayan fiyatlarla her şey dahil bu tur paketine Heraklion ve Klasik Atina olmak üzere 2 kara turu, Mikonos shuttle, tüm yemekler, sınırsız içki paketi, seyahat sağlık sigortası dahil. Turu aldıktan sonra ekstra harcamalarla karşılaşmıyorsunuz. Celestyal Oympia ile 3 gecelik tur cumartesi günleri; 4 gecelik tur ise Salı günleri Kuşadası Limanı’ndan başlıyor.



Limandaki İşlemler ve Gemiye Biniş

1664 yolcu kapasiteli Celestyal Olympia, Atina’dan ilk yolcularını alarak Kuşadası’na geliyor. Iconic Aegean turunda yerinizi ayırttıysanız; gemiye biniş işlemleri için 10.30’a kadar limanda olmanız gerekiyor. Shengen vizeli pasaportunuz, seyahat sağlık sigortanız, tam aşı kartınız yanınızda olmalı. Pandemi önlemleri nedeniyle sizi limanda bir mobil sağlık ekibi karşılıyor. Antijen testinizi yaptırarak negatif sonucunu aldığınızda pasaport geçişi için hazırsınız demektir. Liman polisinden geçtikten sonra artık Celestyal sınırları içindesiniz. Gemideki yabancı yolcular Efes’i keşfederken, yeni yolcular check-in işlemlerini gerçekleştirerek gemiye biniş yapıyor. Check in sırasında pasaportunuzu verecek, yerine tüm seyahatiniz boyunca kullanacağınız gemi kartınızı alacaksınız. Bu kart, seyahatiniz boyunca sizin pasaportunuz yerine geçecek; önemli! Karaya her inişinizde bu kartı okutacak, binişte yeniden göstereceksiniz, kaybetmeyin!


1. Gün PATMOS

Kabininize yerleştikten sonra soluğu Kuşadası’na ‘hoşça kal’ demek için güvertede alabilirsiniz. Lakin ilk durak gemi hareket ettikten hemen 3 saat sonra Patmos. Öğle yemeğinizi güvertede açık büfede yiyebilir, kabininize bırakılan günlük gazeteden gemi içindeki aktiviteleri ve kara turları programını takip edebilirsiniz. Türk yolculara özel yapılan Türkçe anonslar etkinlik ve iniş programlarını size duyuracaktır, kulak vermeyi unutmayın. İlk durak Patmos. Hıristiyanlık dünyasının kutsal merkezle.rinden biri olarak kabul edilen bu adada Saint John Manastırı, Apokalipsis Mağarası’nı ziyaret edebilir, Chora tepesine tırmanıp yel değirmenlerinden panoramik manzaraya karşı güneşi batırabilirsiniz. Gemiye binmeden önce dar sokaklarında bir yürüyüş ve sanattan ilham alan tasarım kafelerinde dondurma ve kahve için zamanınız olacak.

Gemiye döndüğünüzde, Aegean Restaurant’ta akşam yemeğinizi yedikten sonra gemi Girit’e doğru yol alırken siz lounge’lardan lounge beğenin… Hellenic şov, Küba müzikleri, karaoke veya gece uzun diyorsanız Selene Lounge’da sabaha kadar dans.


3, 4 Gece Yetmez Diyenlere 7 Gece

3, 4 gece bize yetmez diyorsanız ve vaktiniz bol ise gerçek cruise deneyimi olan 7 gecelik bir turu yaşamak için buyrun “Idyllic Aegean” turlarına… Bu kez geminiz Celestyal Crystal olacak. Crystal, 7 gecelik Her Şey Dahil Yunan Adaları Turu için her pazartesi günü yine Kuşadası’ndan yolcularını alıyor. Bu turun rotasında ise Rodos, Girit (Heraklion), Santorini, Mikonos, Milos, Atina ve sezonun sürpriz destinasyonu Selanik var. Limanlarda daha uzun konaklamalı bu tur keşiflerin ardından yine Kuşadası’nda son bulacak.


2. Gün Girit ve Santorini

Sabah Girit adasında doğan güneşi kabininizde veya güvertede selamlayabilirsiniz. Lakin gün gemide erken başlıyor. İkinci günün kara turları programında Heraklion var. Her şey dahil tur paketine dahil olan bu tura katılıp; Minos’luların yaşadığı antik Knossos kentini ziyaret ederek Avrupa’nın ilk uygarlığına doğru yolculuğa çıkabilirsiniz. Veya Eleftherios Meydanı’nda Kandiye Arkeoloji Müzesi’ni gezerek hem Minos uygarlığının hem de Roma döneminin izlerini sürebilirsiniz. Bir kahve molası aynı zamanda yerel bougatsa tatlısını denemek için de bir fırsat. Öğle yemeği için gemideyiz. Ardından kabinde veya güvertede güneşten de faydalanarak dinlenmek için en uygun zaman. Dans derslerine eşlik edebilir; rembetiko, sirtaki veya stret jazz ritimlerine kendinizi bırakabilirsiniz.


Günün ikinci durağı aşıklar adası olarak da bilinen Santorini. Burası gün batımları ve eşsiz manzarasıyla ölmeden önce bir kez görülmeye değer yerler arasında. Olympia adaya yaklaşırken güvertede yerinizi alın. Az sonra uzaktan baktığınız bu adadan, eşsiz bir panoramik manzarayı seyre dalacaksınız. Volkanik uçurumları, dar sokakları ile Fira’yı; mavi kubbeli kiliseleri ile hafızalarda iz bırakan mükemmel görüntüsü ile güzel Oia’yı keşfetmek için otobüslerle en tepeye çıkmanız gerek. Ne yapın edin uçurumun zirvesine çıkmayı göze alıp nefes kesen manzaranın keyfine varın. Gemiye giden son bot saat 21.00’de. Limana en kolayından inmek için teleferik, eşsiz gün batımına karşı sıra dışı bir deneyim sunuyor. Gemide Akdeniz lezzetleri ve dünya mutfağından örneklerin sunulduğu bir akşam yemeğinin ardından Argo Bar’da içkinizi yudumlarken canlı performanslara eşlik edebilir veya Muses Lounge’daki özel cabaret şovu izleyebilirsiniz.



Kuşadası’ndan Haftanın 3 Günü Gemi Kalkıyor

Rotanız Yunan Adaları ise Celestyal Cruises ile Iconic Aegean Turları her salı ve cumartesi, Idyllic Aegean Turları ise her pazartesi günü Kuşadası’ndan başlıyor. Özetle; sezon boyunca Kuşadası Limanı’ndan haftada 3 gün boyunca bir Celestyal gemisine binip, Her Şey dahil Yunan Adaları Turları’na katılabilirsiniz. Zaman ve bütçede esneklik sunan bu turları inceleyin ve size en uygun olan rotayı seçin. www.celestyalcruises.com


3. Gün Atina ve Mikonos

Olympia’da 3. gün Partheneon üzerine doğan güneşe ve Yunan Tanrıları’na selamla başlıyor. Erken kalkan Akropolis’e tırmanır! Güzel bir kahvaltı sonrası Klasik Atina kara turu için gemiden inerek otobüste yerinizi alabilirsiniz. 3 gecelik Iconic Aegean Turu’na dahil olan bu kara turu ile şehrin merkezinde kısa bir kültürel yolculuğun ardından Akropolis’e tırmanın, MÖ. 5. Yüzyıl’dan beri dimdik duran etkileyici Partheneon Tapınağı’nı yakın.dan; Atina şehrini uzaktan görmeye değer. Plaka’da bir kahve molası vermek ve hediyelik eşya dükkanların.dan alışveriş yapmak için zamanınız kalacak. Öğle yemeği için siz Leda Buffet’da veya Aegean Restoran’da yerinizi alırken, Olympia limandan demir alarak dümenini Mikonos’a doğru kıracak.


Mikonos’un en güzel zamanlarını yaşamak için haydi karaya... Beyaz taşlı dar sokaklarını adımlayarak, tasarım dükkanlarına göz atabilirsiniz. Little Venice’de yel değirmenleriyle güzel bir fotoğraf çekerken, geminiz Olympia deniz.den size gülümseyecek. Muhteşem gün batımını hafızalarınıza kazıyın. Kapıları denize açılan barlarında müzik sesleri yükselirken yapacağınız şey dansa eşlik etmek olacak. Dilerseniz akşam yemeğinizi bu eğlence adasında yemek ve bu ritimlere biraz daha kulak vermek için vaktiniz olacak. Gemi saat 23.00’te kalkıyor. Turun son gecesi, dönüş zamanı. Kabininize bırakılan isim etiketini doldurarak bavulunuzu geceden kapınızın önüne bırakabilirsiniz; sabah gemiden indiğinizde limanda sizi bekliyor olacak. Gemi kartınızı resepsiyona teslim ederken pasaportunuzu almayı unutmayın. Doyamadığınız için bir cruise turuna daha katılmak isterseniz, ihtiyacınız olacak.



CELESTYAL CRUISES HAKKINDA

Celestyal Cruises, Yunanistan’daki ana yolcu gemisi operatörüdür. Yunan Adaları ve Doğu Akdeniz’e hizmet veren önde gelen kruvaziyer hattıdır. Her biri özgün ve yüksek oranda kişiselleştirilmiş hizmetler sunmak için uluslararası standartlara sahip konforlu üç orta boy gemi işletmektedir. Şirket felsefe.sinin temelinde destinasyon vardır. Ulaştığı her yerde hem gemide hem kıyıda olmak üzere otantik, kültürel ve ömür boyu unutulmayacak deneyimler sunar. Dünyanın en büyük cruise topluluğu olan Cruise Critic Awards’da üst üste ‘’En İyi Hizmet’’ ödülüne değer görülen Celestyal Cruises, Doğu Akdeniz kruvaziyer endüstrisinin gelişimine katkıları ve taahhütleriyle, 2019 Med Cruise Ödülleri’nin de sahibi oldu. Celestyal Cruises’un Türkiye genel satış acenteliğini Karavan Cruises yürütmektedir.


Bu keyifli yolculuğa, bölgeyi en iyi bilen rehberler eşliğinde bir tur organizasyonu ile çıkmak istersen Celestyal Cruises websitesini ziyaret edebilirsin. Veya Türkiye Temsilcisi Karavan Cruises'un çağrı merkezini arayabilirsin. Celestyal Cruises Call Center: 0850 707 05 50

Commentaires


bottom of page