top of page

Nehir gemileri ile seyahat deneyimi, son yıllarda Avrupalı az beğenen gezginlerin tercihi konumunda. Bunun en önemli sebebi, Gerek Avrupa’da gerekse dünyanın değişik coğrafyalarında yapılan nehir turlarında, gemi şehirlerin tam kalbinde yer alan ve şehirleri ikiye ayıran nehirlerden geçer. Bu da şehirleri bol bol fotoğraf çekerek görebilme, şehir veya kasabalara inmeden de pek çok yerini görebilme imkanı sunar.

Zaman zaman belli yaşın üzerinde olan ve hareket kısıtı olan seyahat severler de bu sebeple Nehir gemileri ile seyahati tercih etmektedirler. Nehir gemileri Cruise gemilerine kıyasla kısa katlı olduklarından, yolcular kısa yürüyüşler ve daha az merdiven çıkarak, Cafe ve Restoran bölümüne gidebilmektedir.


DLX LISABELLE İLE KUZEY REN NEHRİ, ÜÇ ÜLKE

Filmlerde ve belgesellerde adı sıklıkla duyulan Ren Nehri, Avrupa’nın en önemli lokasyonlarından biri olarak bilinir. Fransa, Hollanda ve Almanya bölgesinde bulunur. Coğrafi olarak ise bu nehir İsviçre Alpleri’nden doğar. Ren Nehri’yle birlikte, 3 ülke bu seyahatte keşfedilmektedir. Ren nehri üzerinde yapılacak bu nehir turunda 5 gün boyunca Avrupa’nın üç önemli ülkesini gemiyle gezebilirsiniz. Aynı zamanda Ekim ayı sonuna denk gelen tur kapsamında, en önemli millî değerlerimizden biri olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı gemide kutlama şansını da yakalaya.bilirsiniz. Bu Ren Nehri gezisi Deluxe Ms Lisabelle nehir gemisi ile yapılmaktadır. Yenilenmiş haliyle konforlu, rahat, hijyenik ve yolcuların tüm beklentisini karşılayacak bu gemi, 154 yolcu kapasitesine sahip. Bu açıdan bakıldığında butik bir gemi olarak öne çıkmaktadır. Bu seyahatlerde gezilecek yerlerin yanı sıra gemilerdeki konfor da oldukça önem arz eder. Dolayısıyla Deluxe Ms Lisabelle farkıyla bu nehir turu, sizin ve sevdikleriniz için konforlu ve güvenli bir seçim olacak. Ren Nehri turu özellikle de doğa severler ve romantik insanlar için iyi bir tercih ola.bilir. Ren Nehri’nin eşsiz manzaraları karşısında büyülenecek ve oradan ayrılmayı asla istemeyecek.siniz. Eğer siz de 5 gün içinde 3 ülkeyi gezmek isterseniz bu seyahat sizin için biçilmiş kaftan ola.bilir. Üstelik yol boyunca yaşayacağınız atmosfer ve göreceğiniz manzaralar sizin için unutulmaz bir anı olacak, hayat boyu o anları anımsayacaksınız.


1. Gün – Düsseldorf

Sizin için planlanan gezinin birinci gününde rota Almanya’ya doğru çevrilir. Almanya’nın Düsseldorf şehrinde kokteyllerle karşılanırsınız. Ekstra olarak yapılacak Almanya’nın keşfetmeniz gereken şehri olan Köln turuna da mutlaka katılmalısınız. Ren Nehri keşfinde Almanya’nın Düsseldorf şehri gezi.lecek ilk şehir olacaktır. Yılın her dönemi gezmeye elverişli olan bu şehir Ren Nehri’ne yakın bir bölgede yer alır. Çeşitli geleneksel lezzetlere sahip olan restoranlarıyla tüm misafirlere bu lezzetleri sunar. Burada mutlaka pickert, sauerbraten, westfälischer gibi lezzetleri tatmalısınız.


Düsseldorf’ta gezilecek en popüler yerler Düsseldorf’u simgeleyen Rheinturm Kulesi, Ren Nehri kıyısındaki mimari yapısıyla herkesin dikkatini çeken Der Neue Zollhof, kültürel etkinlikleri sevenler için Tonhalle, dünyanın en fazla barının bulunduğu yer olan Altstadt’ı da mutlaka gezmelisiniz.


2. Gün – Rotterdam

İkinci günde rotanızda Hollanda – Rotterdam olacaktır. Burada Den Haag mutlaka gezilmesi gereken yerlerden.dir. Den Hagg küçük ve modern bir şehir olarak bilinir. Kiliseler, açık pazarlar, müzeler ve Barok tarzı modern binalarıyla herkesi kendine hayran bırakır.


3. Gün – Antwerp

Üçüncü günde Antwerp Belçika’ya gidilecektir. Ekstra Brugge turu da isteğe göre tercih edilebilir. Antwerp, mimarî yapısı ve liman kentleriyle sizi hayran bırakacak. UNESCO dünya miraslarını burada görebilirsiniz. Antwerp’teki büyük ve şaşırtıcı bir şekilde inşa edilmiş tren istasyonu, Antwerp’in bir sembolü olan Brabo Hey.keli, Orta Çağ’da Hollanda ve Belçika için inşa edilmiş ticaret odaları olarak kullanılan Antwerp Lonca evleri, Antwerp’in en büyük ve en işlek alışveriş caddesi olan Meir Caddesi gibi gezeceğiniz birçok yer vardır.


4. Gün – Amsterdam

Dördüncü günün rotasında Hollanda-Amsterdam vardır. Hollanda’nın Amsterdam şehri, en turistik bölgelerden biridir. Nostaljik ve kültür dolu seyahati sevenler için güzel bir gezi olacak. Şehir gözünüze hitap etmekle kal.mayacak, kültürel ve sanatsal ruhunu da çok fazla hisse.deceksiniz. Bu gezide en çok etkileneceğiniz unsurlardan biri de köprülerinin mimari yapısı olabilir.


Amsterdam’da ucuza hediyelikler bulabileceğiniz birçok yer var. Amsterdam’ın turistlerine sunduğu hediyelikler.den alıp sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Porselenler, seramik eşyalar, tahta ayakkabılar ve lale soğanı Amsterdam’ı simgeler. Amsterdam şehir turuna artı olarak Zaanse Schans ve Volendam turu da dahildir. Beşinci günde Amsterdam’da kahvaltı yapılır ve kahvaltıdan sonra dönüş başlar.


Bu yolculukta nehir geminizde konforlu bir konaklama deneyimi yaşayıp, nehir gemisi ile seyahatin ayrıcalıklarını hissedeceksiniz. Rehberiniz eşliğinde gideceğiniz yerleri tanırken, yemek ziyafetleri ve animasyon etkinlikleriyle seyahat keyfiniz katlanacaktır. Nehir gemisi ile Ren Nehri Almanya, Hol.landa ve Belçika turuna katılmak, sizin için hayatınız boyunca unutamayacağınız bir deneyim olacak. Haydi şimdi yola çıkma zamanı… Yüzen otelde konforlu, eğlenceli ve bol gezmeli bir nehir turu sizi bekliyor.




DELUXE JANE AUSTEN NEHİR GEMİSİ İLE NOEL PAZARLARI

Avrupa nehirleri için tasarlanmış olan, 148 yolcu kapasiteli konforlu ve lüks Jane Austen gemisiyle benzersiz bir dört gün geçirebilirsiniz.


1. Gün – Köln

Almanya’dan Fransa’ya uzanan bu turun birinci gününde Köln’e geleceksiniz. Almanya’nın Köln şehrinden bu unutulmaz, nehir turu fantastik bir şekilde başlar. Katedralleri, müzeleriyle ünlü şehirde sanat ve kültürü bir arada yoğun bir şekilde yaşayabilirsiniz. Kente alışveriş merkezleri, sokaklar bu şehri özel kılan diğer etkenlerden. Çok önemli sanatçıların eserlerinin sergilendiği başta Ludwig müzesi olmak üzere çok sayıda sanat galerisi ve müze bulunuyor. Konserler ve tiyatroların da sıkça görüldüğü şehirde özellikle Kasım ayında düzenlenen Köln Festivali çok sayıda turist çekiyor. Mimarisi, kültürü, mağazaları ve alışveriş merkezleriyle popüler olan Köln, size gezmek için sınırsız alternatif sunuyor.


2. Gün – Rüdesheim

İkinci gün Almanya’nın keyifli limanlarından biri olan Rüdesheim’a geçi.lir. Rüdesheim tarihi ve kültürel bir destinasyondur. Rüdesheim’de bir.birinden güzel sokakları keşfetmeli ve Müzik Aletleri Müzesi’ni gezmelisiniz.. Mimari yapı ve tarih ilgilileri ile gezilmesi önerilen bir şehirdir. Ekstra olarak Rüdesheim’de, Winzer Express ve Frankfurt Noel Pazarları’nı mutlaka gezmelisiniz. Otantik ahşap evlerden oluşan, Noel ağaçlarıyla donatılan, tarihsel ve geleneksel bir ambiyansa sahip olan Noel Pazarları sizin için iyi bir tercih olabilir.


3. Gün – Speyer

Üçüncü günün durağı, Almanya – Speyer’dir. Speyer, Almanya’nın turistik şehirlerinden biridir. Peki burada nereler gezilir? Tarihsel yapılarıyla ilgi odağı haline gelen Speyer’de; romanesk bir yapıya sahip olan Speyer Katedrali, Anıt Kilisesi, Tarih Müzesi ve Speyer Teknik Müzesi’ni mutlaka gezmelisiniz. Kül.tür ve tarih tutkunları için bu şehir harika bir tercih olabilir. Ekstra olarak düzenlenen Heidelberg Noel Pazarı’nı da mutlaka keşfetmelisiniz.


4. Gün – Strasbourg

Dördüncü gün, mimari estetiğin, kültürün ve otantik mutfağın bir öznesi olan Fransa’daki Strasbourg şehri rotanızı süsleyecek. Göz alıcı mimarisi ve nehir manzarasıyla ünlü olan La Petite France, gotik ve romanesk yapılarının bütünleştiği mimariye sahip olan Cathedrale Notre Dame de Strasbourg, huzurlu, sakin atmosferli ve doğasıyla bilinen Parc de l’Orangerie, Alsas kültürünü ve tarihini yansıtan Musée Alsacien, Strasbourg’un en popüler yerlerindendir. Ekstra olarak gezi programında yer alan Baden-Baden ve Karaormanlar turuna da katılarak Strasbourg çevresini de doyasıya keşfedebilirsiniz. Gezinin son gününde Strasbourg’da güzel bir kahvaltı yapıp dönüş yolculuğuna geçersiniz. Size tavsiyemiz olan bu iki nehir turunu da kaçırmayın. Sakin, huzurlu bol fotoğraf çekmeli ve romantik bir gezi isteyenler nehir turlarını mutlaka denemelidir. Düzenlenen nehir turlarıyla kısa zaman diliminde birçok ülkenin eşsiz şehirlerini gezecek, yorulmadan limanlara varacak ve sıra dışı bir tatil deneyimi yaşayacaksınız. Geminin sizlere sağladığı konfor, emniyet ve hizmetleriyle, seyahate dair beklentilerinizin karşılanacağından emin olabilirsiniz.


Bu keyifli yolculuğa, bölgeyi en iyi bilen rehberler eşliğinde bir tur organizasyonu ile çıkmak istersen, Cruise ve Nehir Turları konusunda 30 yıla yakın deneyimi olan Naviosa Turizm ile irtibata geçebilir veya bu linkten cruise ile nehir turlarını inceleyebilirsin..

bottom of page