top of page

Uzanmışım Kumsala! Şarkının devamını herkes aynı anda içinden geçiriyor muhtemelen :) Tam da olmak isteyeceğiniz yerleri, dünyanın en güzel plajlarını seçtik sizin için. İsterseniz lafı çok uzatmayalım açın Sertab’ın şarkısını ve önerilerimizi okumaya başlayın.


Maldivler

Yeryüzündeki cennet olarak adlandırılan Maldivler, Ekvatorun çok yakınında. Hindistan’ın ve Sri Lanka’nın hemen güneybatısında bulunuyor. Maldivler 1190 adet mercan adasından oluşuyor. Adalardan yalnızca 202 tanesinde hayat var. Denizin üzerinde bulunan bungalov otelleri ile dünyanın en fazla turist çeken ülkelerden birisi. Gittiğiniz adanın üzerinde yalnızca sizin oteliniz oluyor. Mavinin her tonunun olduğu essiz sularında yüzmek ve bembeyaz sahillerinde yürümek adeta terapi.


Pink Sands Plajı, Harbour Adası, Bahamalar

Pink Sands Beach, sadece Bahamalar’ın değil, dünyanın da en güzel plajlarından biri. Açık pembe kumlu bu eşsiz sahil şeridi, gerçek bir cennet ve dünyadaki en renkli kıyı. Pink Sands Plajı’ndaki pembe kum renginin sebebi tek hücreli organizmalar olan Foraminifer’ler. Resiflerin dibinde ya da okyanus tabanındaki kayaların altında yaşayan bu canlılar, fırtınayla karaya taşınıyor. Mükemmel kabuk rengine sahip mercan kalıntıları, bu canlıları en küçük granüllere kadar eziyor ve kumla birbirine karıştırıyor. Sonuç olarak, bu muhteşem görüntü ortaya çıkıyor. Kim pembe kumlarda güneşlenmek istemez ki?


Bondi Plajı, Sidney, Avustralya

Bondi bir sahilden daha fazlası adeta bir simge. Avustralya’nın açık ara en ünlü plajı. Bu plajdan çıkmak istemeyeceğiniz için muhtemelen tüm Sidney’i gezmek için kendinize sadece bir gün ayıracaksınız! Eğer dalgalar de size yardımcı olmak isterse sörf yapmaktan kendinizi alıkoyamayacaksınız. Plajda bulunan satış ve kiralama noktalarından sörf tahtanızı alıp kendinizi hemen suya atmak isteyeceksiniz.



Virgin Gorda, İngiliz Virjin Adaları

Dünyanın en güzel deniz tatili bölgelerinden biri, kuşkusuz Karayipler Denizi’ndeki İngiliz Virjin Adaları. Muhteşem havası, pırıl pırıl güneşi, bem.beyaz kumsalları, tertemiz denizi, rengarenk sualtı dünyası, leziz deniz ürünleri, plaj kulüpleriyle İngiliz Virjin Adaları’nda tekne tatili çok ideal. İngiliz Virjin Adaları’nda tekne kiralama ile keşfedebileceğiniz dört büyük ada ve 50’den fazla adacık var. En büyükleri, 20 km-5 km kıyı şeridine sahip Tortola Adası. Diğer büyük adalardan biri olan Virgin Gorda’nın turkuaz sularında yüzmek ve dinlenmek size çok iyi gelecek.


Patara Plajı, Kalkan, Antalya

Kaş’tan 45 km uzaklıkta Kaş-Fethiye karayolu üzerinde bulunan Patara, Antik Likya’nın en önemli kentlerin.den biri. Görkemli kalıntıların hemen güneyinden başlayan 13 km uzunluğundaki Patara Kumsalı, Caretta Caretta’ların yumurtlama alanı. Doğal Koruma ve Sit Alanı olan Patara geniş kumsalı, kumların inceliği ve denizinin sığlığı ile eşi benzeri bulunmayan bir güzellik. İnsanın kendini özgür hissettiği nadir yerlerden biri.


Bird Adası, Seyşeller

Seyşeller’de manzara olarak büyü.leyici olmayan bir ada bulmanız pek mümkün değil. Ama Seyşeller’in ünlü adaları yerine size daha farklı bir ada, Bird adındaki küçücük bir yerden bahsedeceğim. Bird, basit bir kulübede kalabilecek sadece bir avuç ziyaretçiyi ağırlayabiliyor. Televizyonu veya kliması yok ama harika. Aynı zamanda üremek ve yazı geçirmek için oraya göç eden 80.000 Sumru kuşuna da ev sahipliği yapıyor. Adada yerleşik yaban hayatı, farklı kuş türleri, dev kaplumbağalar yaşıyor. Gideceğiniz bu adanın sakin plajında yapacağınız tek şey dinlenmek ve yüzmek.


Plettenberg Körfezi, Güney Afrika

Yerel halk tarafından kısaca Plett olarak bilinen Plettenberg, 10 km uzunluğun.daki sahil kısmına kurulmuş bir kasaba. Kum ve denizden oluşan masmavi Hint Okyanusu’na bakan beldenin manzarası mükemmel. Burayı görmek için diğer bir sebep; Haziran ve Kasım ayları arasında, bu kıyıya uğrayan kocaman balinaları sahilden veya tekneden izleyebilmek.


YAZI: BAHAR ŞAHİNBAŞ, FOTOĞRAFLAR: JCOB NASYR, MADELEINE RAGSDALE, CANDICE BROWN, DIMITRY B, TANYA SHULGA, KAPU RAVINDRANATH, KAMMERAN GONZALEZ


Yazarımız Bahar Şahinbaş'ı daha yakından tanımak istersen, @baharsahinbas instagram hesabını takip edebilirsin.

bottom of page