top of page

Minik bir kaçamak herkese iyi gelecek!

Yapımı inanılmaz kolay, lezzeti yiyen herkesi mest ediyor.



Mikser kullanımına gerek kalmadan hızlıca hazırlayabileceğiniz pastacı kremasını başka bir çok tarifte baz olarak kullanabilirsiniz ve bence bundan böyle hep yapmak isteyeceksiniz.


Malzemeler

1 ölçü hızlı pastacı kreması

½ kg çilek

½ paket bebe bisküvisi


Hızlı Pastacı Kreması

1 lt süt

3 minik çay bardağı şeker (küçük çay bardağı kullanın, son bardağı bir parmak eksik doldurun.)

3 çay bardağı un (küçük çay bardağı) 2 yumurta + 1 yumurta sarısı Vanilya

3 yemek kaşığı Tereyağı


Hazırlanışı

Süt, şeker, un ve yumurtayı ocağı yakmadan tencerede birleştirin. Çırpıcı ile iyice karıştırın. Tam karıştığında orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi gibi kıvam alana dek pişirin. Karıştırmada kullandığınız kaşığınızı parmağınızla çizdiğinizde çizdiğiniz yer kapanmıyorsa yeterince kıvam aldı demektir. Kremanız pişince ocağın altını kapatıp, üç yemek kaşığı tereyağı ekleyin. Kremayı biraz soğutup sıkma poşetine alın ve buzdolabında iyice soğutun. Pastacı kreması soğuduğunda, servis kaplarına biraz bisküvi kırıntılayın, çilekleri bardağın dışından da görülecek şekilde dizin. Meyve olarak muz veya çilek tercih edebilirsiniz. Malzemeleri kat kat yerleştirerek porsiyonlayın. Üzerine biraz daha bisküvi kırıntısı ve dilimlenmiş çilek ekleyin. Dilerseniz file badem ve nane yaprağı ile süsleyebilirsiniz. Keyifle tüketin!


Yazarımız Nur Anaç'ı daha yakından tanımak istersen, @nurungemisi instagram hesabını takip edebilir veya nurungemisindeyiz.biz isimli blogunu inceleyebilirsin.


bottom of page