top of page

ILab Holding iştiraki olan Türkiye’nin otel arama motoru Neredekal.com; artık güvenilir villa tatili konusunda da tüketicilere en doğru seçenekleri, en uygun fiyatlarla listeleme imkânı sunarken, kısa zamanda villa tatilinde ön plana çıkmayı başardı. Neredekal.com Genel Müdürü Gökhan Sivrikaya, villa tatili ile ilgili sorularımıza içtenlikle cevap verdi.


Pandemi sonrası seyahat trendlerinde, müşteri taleplerinde ne tarz değişiklikler yaşandı?

Pandemi hayatın her ala.nını olduğu gibi seyahat trendlerini de etkiledi. Pandemi boyunca daha izole bir tatil yapmaya imkân veren bungalov ev, karavan, kamp ve tabii ki villa gibi konaklama seçenekleri ön plana çıktı. Bunun yanı sıra, pandemiyle birlikte özgürlüğün ve doğa ile buluşmanın ne derece önemli olduğunu bir kez daha ve oldukça etkileyici bir biçimde anlamış olduk. Bu sebeple doğa ile iç içe olmaya ve villa gibi daha özgür hareket etmeye imkân veren konaklama seçenekleri pandemi sonrası da ön planda.


Yıllardır Türkiye’nin otel arama motoru olarak bilinen Neredekal.com villa tatili rezervasyonu işine girmeye nasıl karar verdi? Bu alandaki hedefleriniz neler?

Tüketicilerin seyahat tercihleri de sürekli değişim halinde. Fakat tatil zamanının pek çoğumuz için yıl boyunca beklenen, hayali kurulan bir dönem olduğu gerçeği değişmiyor. Bizim amacımız da değişen bu tercihlere uyum sağlayıp, ziyaretçilerimize istek ve ihtiyaçları doğrultusunda çözümler sunmak. Pandemi sonrasında daha çok tercih edilmeye başlanan villa tatili de bu çözümlerden biriydi. Bunun yanı sıra villa rezervasyonu konusu tüketici tarafından, diğer konaklama seçeneklerine göre, güvenilirliği daha çok sor.gulanan bir alan. 2007’den bugüne online turizm sektöründe hizmet veren bir şirket olarak, kullanıcılara güvenebilecek.leri hizmeti villa tatili konusunda da sunmak önceliğimiz.


Villa tatili ile tüketicilere ve sektöre katacağınız değerden bahsedebilir misiniz?

Bahsettiğim gibi villa sahibi ve misafir arasın.daki güven sorununu ortadan kaldırmak ve tatil severlerin hayallerindeki villa tatilini gerçekleştirmek üzere yola çıktık. Bunun yanı sıra arama ve listeleme konusundaki tecrübemizle; lokasyon, kişi sayısı, havuzlu ya da muhafazakâr seçenekler gibi kriterler doğrultu.sunda ziyaretçilerimize en doğru seçenekleri sunuyoruz. Villa sahipleri de bizim gibi yıllardır sektörün nabzını tutan, büyük bir holdingin par.çası olan kurumsal bir teknoloji partneri ile çalışmaktan çok memnun. Hep birlikte el ele vererek villa dikeyini geliştireceğimize ve pazardaki tüm oyuncular için fayda yaratacağımıza inancımız tam.


Erken rezervasyon dönemini geride bıraktık. Ziyaretçilerin ilgisi hangi bölgelere oldu? 2022’de en çok tercih edilen destinasyonlar hangileri?

İyi bir erken rezervasyon dönemi geçirdik. Antalya, Bodrum, Marmaris, Fethiye erken rezervasyonda başı çeken bölgeler oldu. Bahar döneminde Urla Enginar Festivali, Adana Portakal Çiçeği Festivali gibi festivaller yoğun ilgi gördü. Bununla beraber Urfa, Gaziantep, Mardin gibi gastronomi konusunda turist çeken bölgeler de rezervasyon aldılar. Kapadokya ve Pamukkale’ye de ilgi büyüktü. Ayvalık, Altınoluk, Assos, Alaçatı gibi popüler Ege destinasyonları da eski popülerliğini koruyor ama özellikle Ramazan Bayramı için popüler lokasyonlar listemize Seferihisar gibi yeni bölgeler de girdi diyebilirim. Hafta sonları ya da kısa tatiller için ise büyük şehirlerimize yakın olan Sapanca, Ağva gibi lokasyonlar tercih ediliyor.

bottom of page