top of page

Pesto ve Avokadolu Izgara Enginar

“Zevkin zahmeti olmaz.” derler ya, bu tarif de biraz aşamalı olsa da bence kesinlikle değer!




Malzemeler

6 adet enginar

1 adet avokado

20 gr. Beluga mercimeği 3 yemek kaşığı zeytinyağı

½ limonun suyu


Pesto Sos

1 bağ fesleğen yaprağı, 1 diş sarımsak

50 gr parmesan

20 gr dolmalık fıstık (veya ceviz içi)

½ çay bardağı zeytinyağı Tuz, karabiber

İsteğe bağlı limon kabuğu rendesi


Hazırlanışı

Fesleğenin sadece yaprakları rondoda zeytinyağı ile beraber çekilir, içerisine kalan malzemeler eklenip iyice çekilir, tadına bakılarak tuz ve karabiber eklenir. İster- seniz limon kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz. (Pestoyu kavanoza alıp, üzerini geçecek kadar zeytinyağı ekleyerek bir hafta kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.) Enginarlar uygun boy sığ bir tencereye alınır, içine yarım limonun suyu ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir, enginarların beline (Yani yarısına) kadar gelecek şekilde su eklenir, kapağı kapatılarak pişirilir. Bıçakla kontrol ettiğinizde içine kolayca girmeli ama enginarlar kendisini tamamen bırakmamalı. Bir yandan ayrı bir tencerede mercimekler haşlanır. (Beluga mercimeği daha geç haşlanacaktır.) Tercihen çizgili bir döküm tavada enginarların her iki tarafı da zeytinyağı ile beraber güzelce iz çıkana dek ızgaralanır. Enginarlar tabağa alınır, üzerine pesto gezdirilir, aralara siyah mercimek atılır. Kararmaması için limon suyu sürülen avokado dilimleri de eklenir, biraz daha pesto eklenir. Pesto kararacağı için en son pesto katmanının servis anından hemen önce eklenmesi daha iyi olur. Fesleğen yaprakları ile süslenerek servis edilir.


Yazarımız Nur Anaç'ı daha yakından tanımak istersen, @nurungemisi instagram hesabını takip edebilir veya nurungemisindeyiz.biz isimli blogunu inceleyebilirsin.

bottom of page