top of page


Yamaç paraşütü deyince herkesin aklına ilk başta olumsuz düşünceler gelse de tam aksine kuşlar gibi uçabilmenin en keyifli yoludur yamaç paraşütü. Yamaç paraşütü kırmızı halı misali bu manzarayı ayaklarınız altına seriyor. Kesinlikle korkmayın keyfini çıkartın çünkü tarifi olmayan bir dene.yimdir uçmak. Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Ölüdeniz beldesine gelen tüm misafirlerimiz bu gökyüzü sporunu deneyimli pilotlarla gerçekleştirebilirler. Tonlarca maviyi içerisinde barındıran ve doğasıyla insanları büyüleyen eşsiz bir yerdir Ölüdeniz. Peki bu gökyüzü sporu nasıl yapılır?


Hazırlık

Uçuş yapmak isteyen misafirlerimiz tecrübeli pilotlarla birlikte Ölüdeniz’den 1965 rakımlı Babadağ’daki yamaç paraşütü kalkış pistlerine servisler veya teleferik eşliğinde 30 dakikalık yolculuk gerçekleştirir. Babadağ zirvesinde 3 farklı kalkış pisti mevcuttur bunlar 1700, 1800 ve 1965 metre yüksekliğe sahiptir. Hava şartları ve rüzgarın yönüne göre kalkış pisti deneyimli pilotlar tarafından seçilir. Kalkış pistinde uçuş öncesi 15 dakikalık hazırlık süresi vardır ve uçuşa gelen misafirler kalkış için bilgilendirilir. Kalkış esnasında pilot uçacak olan kişiyi kendine bağlar tüm güvenlik kontrolleri yapılır. Uçan misafir önde, pilot arkada olacak sekilde bağlan.tılar yapılır ve uçuş için hazır beklenir. Uygun bir rüzgarın gelmesiyle birlikte ileriye 10 ile 15 adım koşu yapılır ve koşu esnasında kesinle otur.mamanız gerekir. O esnada korkuları bir kenara bırakıp, özgürlüğe koşar adımlarla ilerlenir. Ayaklarınız yerden kesildiği andan itibaren sizi masmavi gökyüzü ve sınırı olmayan bir özgürlük karşılar. Rüzgarı teninizde hissede.ceksiniz inanmak zor olsa da uçuyorsunuz hem de gökyüzünde kuşlar gibi… İşte bu yüzden tarifi olmayan bir şeydir yamaç paraşütü.



Ve Uçuyoruz

Babadağ’dan havalandıktan sonra gökyüzünde 25 ile 30 dakika süren muazzam bir uçuş… O süre zarfında Ölüdeniz tabiat parkı ve birçok güzel koyu sanki evde kendi koltuğunuzda oturup televizyon izliyormuş gibi izleyebilirsiniz. Pilot havada kullandığı aksiyon kameraları ile uçuş görüntüleri çeker ve bu görüntüler ekstra ücretlendirilir. İnişe yaklaşırken pilot ayağa kalk diyene kadar kesinlikle ayağa kalkmak ya da pilotun dengesini bozacak farklı hare.ketler yapılmaması gerekir. İniş esnasında pilot ayağa kalk dediği anda iki ayağınızın üzerine yavaş ve güvenli bir şekilde inmiş olursunuz. Size daha konforlu iniş yapabil.menizi sağlayan iniş alanı çalışanları da o esnada size yardım ediyor olacaktır. Ayaklarınızın üzerine iniş yaptığınız an uçuşunuz bitmiş ve tonlarca mavilik dolu o rüyadan uyanmışsınız demektir.



“TARİF EDİLEMEZ O TECRÜBEYİ, SIZ DE DENEYİMLEMİŞ OLDUNUZ. KORKULARINIZIN SİZİ DURDURMASINA ASLA İZİN VERMEYİN. ÖZGÜRLÜK KOLAY ELDE EDİLMEZ, EN UNUTULMAZ ANILAR ISE ÖZGÜRCE YAŞADIKLARINIZDIR.”


FETHIYE’YE YOLUNUZ DÜŞERSE BANA DM ATIN, “KEŞIF TUTKUNU” ÜYELERINE ÖZEL İNDİRİMLERLE, BU KEYFİ SİZE DE YAŞATAYIM.


Yazarımız Ali Ünlü'yü daha yakından tanımak istersen, @aliunlu92 instagram hesabını takip edebilirsin veya aliunlu92.com isimli Yamaç Paraşütü blogunu inceleyebilirsin.

Comments


bottom of page