top of page

Ege ve Akdeniz’in kıyılarına yerleşmiş olan tatil merkezleri hem yerli hem de yabancı turistleri bir mıknatıs gibi çekiyor. Kristal gibi bir deniz, tarih kokan mekanlar, iyi hizmet... İsteyene sakin bir tatil isteyene adrenalin...


Ege ve Akdeniz... Sımsıcak tatillerin, denizin kumun, güneşin toprakları... Birbirine komşu olan bu iki bölgenin iklim koşulları, doğaları birbirine benzer… Bir diğer ortak özellikleri ise tüm dünyadan akın akın turist çekmeleri… Büyük oranda Ege ve Akdeniz’in kıyılarına yerleşmiş bu eşsiz yerleşimleri Türkiye’nin deniz ve kültür turizminin merkezi olarak kabul edilir. Geniş bir coğrafyadan bahsediyoruz. Düşünün İzmir kıyılarından başlayan ve Hatay’a kadar devam eden bir kıyı şeridinden bahsediyoruz. Denize kıyısı olmayan yerleşimlerden henüz bahset.medik bile. Ege’de, Akdeniz’de çok farklı seçenekler mevcut. En lüksünden en mütevazı olanına kadar… Bölge halkı turiste alışkın, sıcakkanlı. Her destinasyonun kendine özgü bir inceliği, mutfağı ve imkanları var. Tam da bu nedenlerle milyonlarca nüfusun yaşadığı şehirlere, kasa.balara neredeyse yılın her mevsimi milyonlarca turist de akın ediyor.


Haksız da sayılmaz rotasını Ege’ye, Akdeniz’e çeviren.ler… Pırıl pırıl bir deniz, dantel gibi irili ufaklı koylar, eğlencenin tavan yaptığı plajlar… İnsana parmaklarını yediren bir mutfak. Tatil deyince insan başka ne arar?


Hem Deniz Hem Kültür Turizmi

“Tatile gitmişken, bir müze gezsek, tarihi eser.leri de görsek…” diyorsanız, endişe etmeyin onlar da var elbette… Çeşme, Bodrum, Antalya, Alanya, Kaş, Kalkan, Göcek… İsterseniz bir plaja yerleşin, uzanın ve tatilin tadını çıkarın isterseniz bir tekne turu ile maviliklere açılın. “Ben adrenalin isterim” diyorsanız sizin içinde seçenek çok; isterseniz Babadağ’dan yamaç paraşütü ile bir kuş gibi süzülün, isterseniz Köprülü Kanyon’da heyecan dolu bir rafting rotası yapın. Babadağ’da yamaç paraşütü yapmasanız bile çok iyi vakit geçireceksiniz. Teleferikle çıktığınız 1.700 metre yükseklikte manzaranın ve günbatımının tadını çıkarabilirsiniz. Bölgede sualtı dalışı yapmak da mümkün. Fethiye ve çevresi sualtı dalışı için çok uygun. Dalış eğitimi veren merkezler var. Bu bölgede yaptığınız dalışları unutamayacaksınız.


Tatil aktiviteleri açısından çok zengin bir alan.dayız. Mesela Antalya’dasınız. Sabah Düden Şelalesi’ne gittiniz, asırlık çınarların gölgesine sığınıp, sayısız fotoğraf çektiniz. Hazır yola çıkmışsınız direksiyonu çok iyi korunmuş bir Roma tiyatrosu olan Aspendos Antik Tiyatrosu’nu görebilirsiniz.


Hem denize yakın olmak hem de bir kültür turu yapmak isterseniz, bu talebinizi karşılayacak alternatifler de mevcut. Mesela bir tekne turu… Atlayın bir tekneye ve doğru Kekova’ya… Bu turda Anadolu’nun en küçük tiyatrosunu barındıran Simena Kalesi’ni ve denizin içindeki lahit.leri görebilirsiniz. Kekova Adası, Batık Şehir, Hamidiye Koyu, Tersane Koyu da böyle bir turda görebileceğiniz noktalar arasında. Bu tür turlarda denize girip, yüzmek için de molalar veriliyor. Bir başka tekne turunda ise rotanız Fethiye ve Göçek’in birbirinden güzel koyları olabilir. Bu güzel koylarda kulaç atıp, denizin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Ayrıca Akdeniz’in Oniki Adalar olarak bilinen güzel, küçük ada.larını gezebilirsiniz. Kızıl Ada, Göçek Adası, Tavşan Adası, Yassıcılar Adası, Katrancı Adası, Şövalye Adası…


Ege’nin İncisi Bodrum

Rotayı Ege’ye çevirdiyseniz, Muğla’nın dünyaca ünlü Bodrum’una gitme vaktidir. Adına şarkılar yapılan, filmlere ev sahipliği yapan Bodrum. Akyarlar, Turgutreis, Yalıkavak, Gündoğan, Torba, Gümüşlük… Bodrum tam bir turizm yıldızıdır. Her bir ilçesi başka türlü bir tatil vaat eder. Dingin Gündoğan, bohem Gümüş.lük, muhteşem doğasıyla Akyarlar, her daim hareketli Yalıkavak… Her türlü hizmeti alabileceğiniz beachler, çılgın gece eğlenceleri… Herkesin tarzına uyabilecek bir eğlence mutlaka vardır Bodrum’da.


Yine bir tekne turuyla bambaşka sulara yelken açar, bu seyahat.ten de çok mutlu dönersiniz. Mesela Gökova’ya doğru yola çıkın. Yolda Gelibolu Adası, İncekum, Sualtı Mağaraları, Lacivert Koy’a uğrayın. Bu rotadayken Sedir Adası’na uğramadan, Kleopatra Plajı’nda bir mola vermeden olmaz. Ayrıca Mavi Bayraklı Akyaka Plajı’ndan denize girmek de bu rotanın olmazsa olmazları arasında.


Gitmişken müze haline gelen Zeki Müren’in evini gezebilir, Bodrum Kalesi’ne çıkıp Sualtı Arkeoloji Müzesi’ni de görebilir.siniz. Gümüşlük’e uğrayıp, sahilde bir kahve içip bu güzel, küçük bölgenin tadını çıkarabilir ve elbette ünlü Bodrum Barlar Sokağı’nı ziyaret edebilirsiniz.


Bu keyifli yolculuğa, bölgeyi en iyi bilen rehberler eşliğinde bir tur organizasyonu ile çıkmak istersen, bu linke tıklayarak Prontotour'un birbirinden keyifli Ege Akdeniz turlarına göz atabilirsiniz. Dilerseniz, detaylı bilgi almak için aşağıdaki iletişim numarasını da arayarak tur rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.


Prontotour Call Center: 444 91 92


bottom of page