top of page


Pink Martini, Avrupa Turnesi Kapsamında Pasion Turca Organizasyonu ile 26 Temmuz’da İstanbul’da!

“Sympathique”, “Hang on Little Tomato”, “Hey Eugene!”, “Splendor in the Grass”, “Joy to the World”, “1969”, “A Retrospec.tive”, “Get Happy”, “Dream A Little Dream” ve “Je Dis Oui” albümleriyle Türkiye’de büyük bir hayran kitlesine sahip olan, her albümü ile altın ve platin plak kazanan Pink Martini, Avrupa turnesi kapsamında Pasion Turca Organi.zasyonu ile 26 Temmuz’da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda Türki.ye’deki hayranları ile buluşacak. Kendile.rini “Dünyanın değişik köşelerinden melodileri ve ritimleri bir araya getirerek modern bir formda sunan müzik arkeo.logları” olarak tarif eden topluluğun şarkıları, La Casa De Papel’den The West Wing’den Desperate Houseviwes’a kadar birçok dizi ve filmde de yer buldu.

(biletix.com)


Måneskin

23 Temmuz’da İstanbul’da!

65. Eurovision Şarkı Yarışması’nda “Zitti E Buoni” adlı şarkısıyla birinciliği elde eden İtalyan rock müzik grubu Måneskin, 23Temmuz’da İstanbul Küçük Çiftlik Park’ta sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor! (passo.com.tr)


Gençliğin Yeni Rap Festivali : Drill Down

Yeni şehir festivali Drill Down, bu yaza rap ve drill müziğin en popüler isimleriyle damgasını vurmaya hazırlanıyor! İsimler, Central Cee, IAMDB, Çakal&Reckol ve Lil Zey. Küçük Çiftlik Park’ta 14 Ağustos’ta müziksever.lerle buluşacak. Biletler (biletinial.com.tr) ve (passo.com.tr)'de...


Placebo

Son çeyrek asırın öncü alternatif rock gruplarından Placebo, 18 Temmuz 2022’de PSM Loves Summer kapsamında dinleyicileriyle bir kez daha buluşmak için İstanbul’a geliyor! Gecenin açılışını ise indie-

elektronik müziğin Türkiye’deki öncülerinden Hedonutopia üstlenecek! Brian Molko ve Stefan Olsdal tarafından kurulan Placebo, dünya çapında bugüne kadar izlediği yolla bir nesle ilham vermeyi başardı. 7 stüdyo albüm yayınlayan grup, sattıkları 13 milyonu aşkın albümle, doğduğu toprakları domine eden Britpop’a bir ‘antitez’ görevi üstlendi ve İngiliz müziğinde güçlü bir değişimin önünü açtı. (passo.com.tr)



Fazıl Say “Portreler” Eseri ile İstanbul’da, İlk Kez ENKA Açık Hava Tiyatrosu’nda

ENKA Açık Hava Tiyatrosu, 5 Tem.muz Salı akşamı dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say’ın benzersiz bir performansına ev sahipliği yapacak. Sanatçı, piyano ve flüt için bestelediği son eserle.rinden biri olan Portreler Opus 101‘i İstanbul’da ilk kez ENKA Sanat’ta seslendirecek. Saat 21:15’te başlayacak konserde Fazıl Say’a, flütü ile usta müzisyen Bülent Evcil ve eser sunumları ile Yekta Kopan eşlik edecek. Gecede Say ayrıca, Beethoven’dan Ay Işığı Sonatı ve Schubert’den Do Minör Sonat’ı seslendirecek. Say’ın, müziğiyle portrelerini çizdiği isimler arasında, sanatın ve sanatçının daimi destekçisi, değerli iş insanı, ENKA’nın kurucularından Şarık Tara’nın yanı sıra Fikret Otyam, Ahmet Say, Nejat Eczacıbaşı, Yıldız Kenter, Yaşar Kemal, Türkan Saylan ve Tarık Akan da bulunuyor.

Biletlere biletix.com ve ENKA Vakfı Ana Gişesinden ulaşılabilir.




Ara Güler Arşivinden ‘Kıyının Hafızası’ Sergisi

Galataport İstanbul Paket Postanesi’nde

Türkiye’de kültür ve sanata önemli katkılar sağlayan Doğuş Grubu’nun, fotoğraf sanatının duayenlerinden Ara Güler iş birliğinde hayata geçirdiği Ara Güler Müzesi’nin yeni sergisi “Kıyının Hafı.zası”, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında Galataport İstanbul Paket Postanesi’nde fotoğraf severlere kapılarını açtı. Sergide, İstanbul ile özdeşleşen Boğaz ve kıyılarından ilham alınarak, gündelik hayatın içinden farklı anları yansıtan fotoğraflar yer alıyor.


Koyun Koyuna

Küratör: Eda Berkmen


Önce annelerinin karnında uyudu bebekler; sonra doğum odalarında, beşiklerde, yetimhanelerde, toprağın üzerinde, mağaralarda, çadırlarda, siperlerde, kervansaraylarda, garnizonlarda, yatakhanelerde, barlarda, cezaevlerinde, otellerde, otobüslerde, uçaklarda, gemilerde, çatılarda, odalarda ve derken uyudu yaşlılar, ta ki son uykuya kadar.


Koyun Koyuna başlıklı grup sergisinde yer alan yapıtlar uyku temasıyla bağlantılı mahremiyet ve paylaşım, birey ve topluluk, kucaklanma ve kısıtlanma, direniş ve teslimiyet, ilerleme ve tekrar gibi kavramlar etrafında toplanıyor. Uykunun geçmişle ve bilinç dışıyla bağı, çağdaş sanat yapıt.larının yanı sıra daha erken tarihli temsiller ve arkeolojik nesneler yoluyla sergiye dahil ediliyor.

Sergiyi 29 Ocak 2023’e kadar görebilirisiniz. (arter.org.tr)


Yazarımız Bahar Şahinbaş'ı daha yakından tanımak istersen, @baharsahinbas instagram hesabını takip edebilirsin.

bottom of page